Hizmetlerimiz

Gıda

Bakliyat, proteіn ve karbonhidrat açısından değerli gıda maddeleridir. Hayvan ürünlerinden sonra en fazla protеin sаğlаyаn gıdalardır. Vejetaryenlerin sıkça başvurduğu bir protein yöntemidir. İçeriğindeki yoğun protein nedeniyle temel besin maddelerinden biri olarak sayılmaktadır. Fasulye, nohut, mercimek en çok bilinen bakliyat çeşitleridir. Türkiye’de yaygın olarak üretilmekte ve ekonomik açıdan da önemli bir paya sahiptir.

Bakliyatın Yararları

Bakliyat, besin değeri son derece yüksek bir gıdadır. Protein ve lif yönünden bir hayli zengindir. İçerisinde bulunan lif miktarı oldukça fazladır. Bu da bağırsak sorunu olanlar için iyi bir düzenleme yöntemidir.

Bakliyatlar bağırsak hareketlerini düzenlemesinin yanında, tokluk hissi verir. Bu yüzden diyet yapanlar için kolaylık sağlar. Mide sindirim sistemini de rahatlatır ve rahatsızlık hissini ortadan kaldırır.